top of page

Hallo, ik ben Mirjeta

Ik ben gefascineerd door moeder natuur, het menselijk lichaam en onze geest. Als kind groeide ik dan ook op in een groene omgeving. Ik ging enkel naar binnen om te eten en te slapen, we waren als het ware één met de natuur. We kregen groenten, fruit en noten uit de tuin en melk haalde we bij onze buren. Uiteraard seizoensgebonden en vers! 

 

Ik zette mijn liefde voor sport en beweging verder, door zelf verschillende sporten te beoefenen. Tijdens de schoolvakanties gaf ik zelf sportkampen en op zondag zat ik bij de scouts voor dat avontuurlijke verder te beleven.

 

Als puber kon ik niet lang stilzitten, dus besloot ik naar de sportschool te gaan waarna de sportstudies op de hogeschool volgden. Ik studeerde voor Leraar Lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. Tijdens deze studies had ik de mogelijkheid om me extra bij te scholen, om op deze manier de diploma’s Hoger Redder en Instructeur B Zwemmen te behalen. Hierdoor kwam ik in de (competitieve) zwemwereld terecht. 

 

Maar er ontbrak iets … Ik wou naast de sportwereld, ook alles weten over voeding en de invloed op ons lichaam en geest. Ik ging verder studeren voor bachelor in de voeding en dieetkunde. Waarna ik nog het onderdeel ‘sportvoeding’ behaalde.

 

Bij het zoeken naar werk, wou ik de twee combineren. Ik werkte in een fitnesscentrum, waar ik zowel het sport- als het voedingsadvies kon aanbieden. 

Later wou ik de liefde voor sport ook aan jongeren meegeven, want ‘jong geleerd is oud gedaan’. 

 

Ondertussen werk ik al 7 jaar als Leraar Lichamelijke opvoeding in een middelbare school te Anderlecht. Tijdens een consultatie bij mijn huisdokter, werd ik uitgenodigd om bij hen in de praktijk te beginnen als diëtiste en daar werk ik nu ook al 7 jaar als zelfstandige diëtiste.

 

Reizen is een passie, die de laatste jaren op de achtergrond is beland. Ik ben met yoga, mindfulness, voeding en sport bezig, maar het meeste van mijn tijd gaat naar mijn prachtige zoontjes en onze grote, liefdevolle familie …

1516882028086.jpg
bottom of page